Detailní popis
Skvělý doprovod pro pokrmy jako: suflé z kozího sýru nebo salát z čerstvých mořských plodů s hořčično-medovým dresinkem a čerstvým chřestem.
Dle tradice stále provozujeme sekční sklizeň. 1/3 se sklízí s cekernatostí 18 Ballingů (zelené chutě), 1/3 20 Ballingů a 1/3 22 Ballingů (více tropických chutí). Tyto tři sklizně jsou fermentované samostatně ve třech nádržích, které obsahují veškeré charakteristické vlastnosti, které může tato odrůda nabídnout. Přírodní usazování a extrémně nízké teploty kvašení (10-12 stupňů Celsia), jsou klíčem k zachování krásné chuť, kterou tato královna odrůd může nabídnout. 2015 byl uznán jako velký ročníku pro bílé odrůdy v Cape. Nižší průměrné teploty způsobili pomalejší dozrávání hroznů, což zapříčinilo bohatá vína s nižší úrovní alkoholu a velkou koncentrací ovoce.
O Sauvignonu
Odrůda Sauvignon Blanc je mezi milovníky vína hodně oblíbená, a to zejména protože je lehce rozpoznatelná, o tom jsme psali ZDE. Charakteristickými tóny jsou vůně mladých listů černého rybízu nebo mladých kopřiv, vůně bělomasé broskve, angreštu nebo josty. Vzhledem k tomu, že Sauvignon je celosvětově rozšířená odrůda, každá oblast si ho přizpůsobuje podle svého. Například v Německu se soutředí na vycizelovanou čistou chuť, zatímco ve Štýrsku se snaží docílit svěžesti. Na našich Vínovinách jsme se zaměřily právě na nejrůznější odchylky v chuti a vůni Sauvignonů z nejslavnějších oblastí.