Detailní popis
100% Gewürztraminer, na který rozhodně nezapomenete.
Před fermentací trvá macerace na slupkách asi 6 hodin. Hrozny se pak jemně lisují a musí se podrobit statickému vyčištění. Následně se fermentuje v nerezových tancích při kontrolované teplotě 18o C. Víno se pak ještě několik měsíců zjemňuje na kvasinkách v nerezových tancích.
Vhodný je zejména k mořským plodům jako jsou například krevety a humři. Dobře se snoubí s orientálními pokrmy a modrými sýry.
O VINAŘSTVÍ ELENA WALCH
Elena Walch se narodila v Miláně, kde také vystudovala architekturu a založila si vlastní kancelář. Do oblasti Alto Adige se dostala úplnou náhodou, protože jako správná Italka ráda cestovala po vinařských krajích, a skrze architekturu, víno a gastronomii poznávala místní kulturu. Cílem jednoho z jejích výletů byla piktoreskní severoitalská vinařská oblast Alto Adige, zvaná těž Südtirol, která se v mnohém vymyká zaběhlým italským zvyklostem ve vnitrozemí.
Alto Adige je nádherné ledovcové údolí obklopené horskými velikány, které se pyšní titulem třetího nejteplejšího místa v celé Itálii. Díky velkým teplotním rozdílům, jednak v závislosti na nadmořské výšce vinice, tak díky rozdílům mezi denními a nočními teplotami, jsou zdejší vína krásně aromatická s velmi pěknou, svěží kyselinkou.